Hvilken tape skal jeg bruge?

Hvid sportstape
Hvid sportstape
Hvid sportstape er den mest anvendte tape i forbindelse med sport. Det er en rigid tape, hvilket betyder at den ikke er elastisk, og derfor er god til at stabilisere med. Tapen kan hæfte direkte på den bare hud, så længe huden er tør. Tapen er billig, men kan til tider svigte ved at enten at briste eller ved at klæbeevnen ikke er tilstrækkelig.

 

 

 


 

Leukotape

Leukotape
Leukotape har langt hen ad vejen de samme egenskaber som den hvide sportstape, men klæbeevne og brudstyrke er langt større. Prisen er tilsvarende den bedre kvalitet.

 

 

 

 

 

 

 


Selvsiddende elastisk bandage

Selvsiddende elastisk wrap
Den selvsidende elastik bandage er et must-have i den akutte fase af skader. Det at bandagen både er elastisk og selvklæbende gør den til det ideelle læsningen i forhold til at lægge kompres på skaden. Bandagen er genanvendelig og bør efter min mening være tilstede alle steder der bliver dyrket sport.

 

 

 

 

 

 

 


 

Kinesiotape

Kinesiotape
Kinesiotape er en elastisk tape der er kendt for at stimulere blodcirkulation og derigennem fremskynde helingsprocessen. Kinesiotapen kan altså være en god hjælp til at fjerne hævelsen omkring den forstuvede ankel i den første del at genoptræningsfasen. Selvom tapen er forholdsvis dyr, kan det være en god investering.

Da tapen er elastisk, kan den ikke bruges til at stabilisere leddet.

 

Forstuvet-ankel.dk